Aalborg Forsvars- & Garnisonsmuseum

Kun i Aalborg er der en samlet udstilling om totalforsvaret og besættelsen. I en hangar fra anden verdenskrig kan du komme tæt på håndskydevåben, køretøjer, kanoner, jægerfly, politimotorcykler og meget mere.

Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum byder på oplevelser for hele familien. Museet rummer mange forskellige udstillinger. Her kan du blandt andet se udstillinger fra hæren, flyvevåbnet, hjemmeværnet, politiet og redningsberedskabet.

Der er i udstillingerne lagt vægt på at publikum kan komme tæt på og i størst muligt omfang røre ved og afprøve de udstillede genstande.

Et udpluk fra udstillingerne

Hærens udstilling omfatter material og udrustning fra de seneste 200 år, herunder kampvogne, hjulkøretøjer, kanoner og lettere våben. Flyvevåbnets udstilling dækker udviklingen fra oprettelsen i 1951 og frem, gennem udstilling af seks forskellige jagerfly samt meget af flyvevåbnets øvrige materiel.

Du finder også udstillinger, der omhandler Dronningens Livregiment og Redningsberedskabets udvikling siden anden verdenskrigs begyndelse.

Den øvrige udstilling

Den øvrige udstilling omfatter besættelsestiden i Danmark 1940-45 samt Aalborg som Garnisonsby.
Herudover kan opleves to omfattende udstillinger om “Tyske flygtninge i Danmark efter 2. Verdenskrig” og “Den kolde Krig”

Handicapadgang

Rundt om i museet findes der ramper ved niveauforskelle mellem lokaler og ingen dørtrin. Museet tilbyder også handicapvenlige toiletfaciliteter. Der er elevator til udstillingsdæk i hangar. Adgang til garnisonsudstilling er dog ikke mulig for kørestolsbrugere.

Guidede rundvisninger på dansk og engelsk er muligt efter forudgående aftale.

Læs mere om Aalborg forsvars- og garnisonsmuseum…

Det er muligt at komme til museet med buslinie 2. Stå af ved stoppestedet Væddeløbsbanen.

Info