Mønsted Kalkgruber

Mønsted Kalkgruber – verdens største kalkmine, en endeløs labyrint af minegange med huler så store som domkirker og smalle gange, hvor en voksen mand ikke kan gå oprejst.

Besøg verdens største kalkgruber og oplev en smuk og storslået verden under jorden.

I en endeløs labyrint af minegange finder du gange så store som domkirker og små huler. En verden af oplevelser, der fortæller om geologi, flagermus og imponerende arbejde udført med håndkraft.

Gå på opdagelse i de oplyste gange langs rislende bække og underjordiske søer. Tag lommelygten med på eventyr i de gamle mørke og snævre grubegange. I kalkværket og i den tidligere bestyrerbolig kan du se de gamle ovne, som brændte kalken, lære om livet som kalkminearbejder og udforske flagermusenes liv. Der er oplevelser for alle uanset alder og fysisk formåen.

Fra 15. maj til og med 15. august kører minetoget, som tager gæsterne med forbi dynger af kalk i det tidligere åbne brud, ind i minerne hvor det snor sig mellem kalksøjler og ender ved grubebiografen.

Café Kridthuset serverer lækker frokost og søde sager. Du er også velkommen til at medbringe din madpakke og nyde den i det smukke EU-beskyttede Natura 2000 område, som omkranser Mønsted Kalkgruber.

I 2019 vandt Mønsted Kalkgruber en europæisk naturpris, som anerkendelse for de mange smukke handicapvenlige stier.

.

Info