Økolariet

Giv hele familien en sjov, spændende og lærerig oplevelse i Økolariet
Gå på opdagelse i ét af Danmarks mest spændende viden- og oplevelsescentre om klode, klima og bæredygtighed. I Økolariet kan du møde rotterne i kloakken, blive skyllet ud i toilettet, træde ind i en hjerne, træde ud på en isflage, tage et dyk ved koralrevet, gå en tur på havets bund og meget mere.

Viden du sjovt nok bliver klogere af
Lad dig rive med af de mange udstillinger og bliv inspireret til, hvordan vi sammen kan være med til at passe på vores klode til glæde for os selv og fremtidige generationer. Se, hør, lugt, smag, tryk, prøv og mærk dig frem til spændende viden om en bæredygtig verden i Økolariet

Nyt i sæson 2022

I Økolariets store udstilling om klimaforandringer, kan du opleve, sanse og blive klogere på, hvad der er årsagen til, at klimaet forandrer sig, hvilke konsekvenser det har, og hvad vi kan gøre ved det for at forebygge og tilpasse os. Udstillingen er fyldt med sanseindtryk, oplevelser og interaktivitet, der begynder i Arktis, hvor klimaforandringerne er særligt tydelige og temperaturen er steget allermest. Du fortsætter til de varmere egne, hvor du kan opleve, hvordan klimaforandringerne påvirker koralrevene og er skyld i mere tørke og flere skovbrande.

Hvor mange jordkloder bruger du?

Hele vejen gennem udstillingen kan du teste dit eget klimaaftryk ved at svare på spørgsmål om dit forbrug og din livsstil. Til sidst får du svaret på, hvor mange jordkloder vi har brug for, til at dække din måde at leve på.

Er det mere end én, vil det nok være en god idé at tage en eller flere af sedlerne med klimaråd med hjem og hænge dem på køleskabet.

Økolariet ligger midt i Vejle lige over for banegården.
Økolariet er gratis at besøge og alle er velkomne.

Info